Ameerikas süüakse kindlasti rohkem vahukomme kui meil. Ma arvan vähemalt nii. Sööks nad siis lihtsalt palju kommi, aga kus sa siis sellega. Nad isegi grillivad vahukomme! See pole täna ka enam teab mis uudis, aga sellegi poolest ei usu, et oleks ise sellise asja peale kunagi tulnud, et komm grillile panna. Siin on ühe koogi retsept, mis just sealt kaugelt mandrilt inspiratsiooni on saanud. Lihtne teha, väga maitsev ja näeb lahe välja ka.
1 pakk Vilma šokolaadimuffinipulbrit
200 ml vett
100 ml õli
300 g maasikakohupiimakreemi (torus)
300 g vaarikaid
1 sidruni riivitud koor
150 g vahukomme
Valmistamine:
Sega muffinipulbrist, veest ja õlist ühtlane tainas. Vala küpsetuspaberiga kaetud 26-cm läbimõõduga koogivormi. Pigista sinna peale kohupiim ja tõmba kahvliga siiruviiruliselt natuke läbi, et kohupiim seguneks tainaga, aga oleksid selgelt eristatavad triibud, mitte ühtlane mass. Küpseta 190 kraadi juures 15 minutit (ahju keskmises osas). Võta kook välja, puista üle vaarikate, peenelt riivitud sidrunikoore ja tükeldatud vahukommidega. Küpseta ahju alumises osas veel umbes 10 minutit kuni vahukommid on kenasti sulanud ja õrnalt pruunikaks muutunud. Enne serveerimist lase umbes 15 minutit jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar