16 detsember 2009

Porgandi-toorjuustu kook

300 g Digestive küpsiseid
150 g võid
1.2 kg toorjuustu
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
5 spl jahu
4 tervet muna
2 munakollast
4 dl peenelt riivitud porgandit (umbes 3 keskmist porgandit)
2 apelsini riivitud koor


Valmistamine:
Purusta küpsised ja sulata või. Sega nad omavahel ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 27 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Vispelda toorjuust suhkru, vanillisuhkru, jahu, hapukoore ja ükshaaval lisatud munadega. Lisa peenelt riivitud porgand ja riivitud apelsinikoor ning sega läbi. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 h ja 10 minutit (pluss-miinus 10 minutit, olenevalt ahjust). Kook peab välja võtmise hetkel olema keskelt veidi võdisev.
Lahtikäiv koogivorm võib vahel veidi võid ääre vahelt välja lasta. Et ahju põhi kärssama ei läheks, võib koogist allapoole siinile panna ahjuplaadi.
Lase koogil rahus jahtuda. Veel parem, kui kook teha valmis eelmisel päeval. Puuderda pealt tuhksuhkruga ning soovi korral lisa apelsinimoosi. Marjajahu (kuivatatud ja purustatud marjad) teevad ka serveeringu kaunimaks.


2 kommentaari:

  1. See on üks parimaid toorjuustukooke üldse, mida ma siiani saanud olen:), vist. Igatahes jällegi lihtne valmistada, mis on väga oluline - kui retsept läheb juba liiga keeruliseks, siis ma suure tõenäosusega ei viitsi enam sellesse süveneda.

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta