21 detsember 2010

Puuvilja chutney rullid (New Mince Meat Pies)

100 g puuvilja chutney't
25 g kuivatatud jõhvikaid
2 väiksema klementiini riivitud koor
peotäis kastaneid
sorts brändit või sherrit
jahu puuderdamiseks
250 g lehttaigent
1 pakk filotaigent
50 g sulatatud võid
1 muna
50 g mandlilaaste

Valmistamine:
Kuumuta ahi 190-200 kraadini.
Sega kausis omavahel puuvilja chutney, kuivatatud jõhivkad, mandariinikoor, hakitud kastanid (või mõned pehmemat sorti pähklid, näiteks india pähklid) ja brändi.
Tee tööpind jahuga kokku ja rulli lehttaigen umbes 20x40 cm suuruseks ristkülikuks. Laota tainale puuvilja chutney täidis jättes äärtest 1 cm vabaks. Rulli tainas tihedalt kokku, pane jahuga ülepuistatud ahjuplaadiga külmkappi tahenema.
Võta 12 auguga muffinivorm (või kaks 6-augulist) ja võita augud. Aseta üks filotaigna leht vormile (olenevalt vormi ja filotaigna suurusest võib minna vaja ka rohkem kui ühte filotaigna lehte) ja pintselda filotaigen sulavõiga, aseta peale teine leht ja võita jälle. Suru õrnalt tainasse pesade kohtadele lohukesed.
Võta külmkapist lehttaigna rull ja lõika terava noaga 12 tükki sellest ja aseta iga tükk muffiniauku. Pintselda rullid lahtiklopitud munaga, pusita peale mandlilaastusid.
Küpseta umbes 25 minutit kuni rullid on ilusad kuldsed. Võta ahjust välja, lase maha jahtuda ja murra rullid ükshaaval lahti. Enne serveerimist puista peale tuhksuhkurt.

(Kõrvale võib teha dipikastet: mascarpone, tuhksuhkur, brändi või sherri.)
Muide, neid rulle võib ka säilitada sügavkülmas (muffinivormide sees toidukilesse mähituna). Enne serveerimist pane külmununa otse ahju ja soojenda üles.

Allikas: Jamie Oliver

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar