29 juuli 2011

Herne-krevetisalat avokaadoga

Mõnusalt kerge ja värske salat. Eriti meeldiva nüansi lisab muidugi avokaado, mis peab ilusti küps ja pehme olema - siis lähevad väikesed tükid salatit segades ka katki ja lisavad kastmele kreemisust. (Pildil olevast salatist puuduvad sel korral krevetid, kuna salati kõrvale sai pakutud grillitud tiigerkrevette.)


300 g külmutatud herneid
1 pikk kurk
2 avokaadot
200 g väikseid krevette

Kaste:
1 dl maitsestamata jogurtit
1 dl majoneesi
1 sl mädarõigast
soola, pipart

Valmistamine:
Kalla külmunud hernestele keev vesi ja hoia neid seal paar minutit, et ära sulaksid. Kurna ja loputa külma veega, et herned jahtuksid.
Tükelda kurk herneste suurusteks kuubikuteks, avokaado veel väiksemaks.
Sega kokku kastme ained ning seejärel kõik salati komponendid. Maitsesta soovi korral veel soola ja pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar