09 märts 2018

Kanapugu-toorjuustupallid

Lihtsad ja maitsvad ampsud peolauale. Kanapugu või -süda koostisosana ei pea üldse ära hirmutama, sest maitse on väga mahe ja meeldiv, üldse mitte midagi liiga spetsiifilist :)

500 g kanapugusid (võib kasutada ka broilerisüdameid)
1 keskmine sibul
1 väike porgand
2 loorberilehte
mõned vürtsiterad
150 g toorjuustu murulauguga
soola ja pipart
värsket peterselli (hakituna + petersellivarsi pugude keetmiseks)
maitsestamiseks mädarõigast
60 g erinevaid seemneid (lina-, päevalille-, seesamiseemned)


Valmistamine (umbes 23 pallikest)
Pane puhastatud pugud külma veega potti, lase keema tõusta, riisu ära tekkinud vaht. Kalla vesi ära, pese pugud külma veega üle ja pane koos maitseainetega (sibul, porgand, loorber, vürts, petersellivarred) 40-50 minutiks uuesti keema. Kurna sõelal ja aja läbi hakklihamasina või püreesta saumikseriga. Jahuta. Sega lihasegu toorjuustu, hakitud peterselli, soola, pipra ja mädarõikaga. Vormi segust pallikesed ja veereta neid seemnesegus. Tõsta külmkappi maitsestuma ja tahenema.

Autor: Urve Tabri raamatust "Tänapäevane Eesti köök"

1 kommentaar: