16 detsember 2009

Kirsiõllesai

500 g nisujahu
1 ½ tl küpsetuspulbrit
3 spl suhkrut
1 tl soola
500 ml tumedat kirsiõlut
100 g võid
2 spl kuivatatud kirsse
1 spl hakitud mandleid

Valmistamine:
Sega omavahel kõik kuivained, lisa õlu ja sulatatud või.
Sega taignasse kirsid ja mandlid ning aseta tainas keeksivormi.
Küpseta 190 kraadi juures umbes 50 minutit.

Terevisioon

1 kommentaar:

  1. Tegin sõpradele jõuluõhtusöögiks seda saia, aga ei tulnud välja nii nagu ma ootasin. Kuigi sööjad kiitsid, siis mu meelest oleks kauem ahjus pidanud olema, kuidagi toores tundus - ei olnud piisavalt kerkinud, selline tainane maitse. Eks ahjud on erinevad. Aga see sai tundub jube hea ikkagi, vähemalt peaks olema, seega proovin varsti kindlsti uuesti ja siis keeran kuumuse sutsu kõvemaks ja hoian umbes 10 minutit kauem ahjus või seni kuni pealt ilusti pruun. Ei anna veel alla peale esimest korda:)

    VastaKustuta