16 detsember 2009

Orsotto

100 g odrakruupe
3 spl oliiviõli
1 sibul
40 g kuivatatud puravikke
50 ml kuiva valget veini
500 ml kanaleent
100 g toorjuustu või riivitud parmesani juustu
soola
värsket jahvatatud musta pipart
värskeid ürte
jahvatatud muskaatpähklit

Valmistamine
Keetke odrakruubid soolavees poolpehmeks (ca 15 minutit). Kurnake läbi sõela.
Keetke kuivatatud puravikke 2 dl vees 20 minutit. Kurnake ja jätke vedelik alles, mille võib lisada kanaleemele.
Hakkige sibul. Hautage sibulat oliiviõlis 3-4 minutit, siis lisage tükeldatud puravikud ja odrakruubid, praadige veel paar minutit.
Lisage valge vein ja keerake tuli nõrgemaks. Lisage 1/3 puljongist ja laske odrakruubil selles keeda, lisage puljongit juurde, kuni odrakruubid on valmis.
Lisage toorjuust või riivitud parmesan, segage, maitsestage soola ja värske musta pipraga. Lõpuks lisage hakitud ürdid.
Orsotto peab jääma kergelt vedel.

Seente asemel võib kasutada näiteks kõrvitsat. Sel juhul tuleks kõrvits puhastada, kuubikuteks lõigata, pehmeks keeta ja lisada samal ajal toorjuustuga.
Kogus kahele.

1 kommentaar:

  1. Väga hea toit. Kaua võttis tegemine küll aega, vahepeal pidin juustuvõileiva tegema, et mitte nälga surra ;) Puljongit kulus vähem, ehk mingi 300 ml. Kogus kolmele - juhul kui need 3 on rangel dieedil, seega kui tahate sõpru kostitada siis korrutage kõik 3ga.

    VastaKustuta