16 detsember 2009

Sibulapirukas

500-600 g lehttaigent
1,3 kg sibulat
3 muna
400 ml koort (või piima)
400 g 10%-list hapukoort
200 g riivitud juustu
1 tl kuivatatud tüümiani
soola, pipart, tilli

Tükelda sibul ja prae vaiksel tulel klaasjaks, praadimise alguses lisa ka kuivatatud tüümian. Kui kasutad värsket tüümiani, lisa see praadimise lõpupoole ja kogus võiks siis olla 3-4 sl. Maitsesta sibulasegu soola ja pipraga.
Rulli lehttaigen suure kandilise ahjuplaadi suuruseks ning aseta taigen vormi põhja. Peale laota sibulasegu.
Vahusta kergelt munad, lisa hapukoor ja piim ning maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi sibulasegu peale.
Kõige peale raputa riivitud juust. Küpseta 180-190 kraadi juures umbes 45 min kuni pirukas hakkab pealt kuldseks minema ja ääred pruunistuma.
Enne serveerimist puista natuke peale peeneks hakitud tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar