16 detsember 2009

Šokolaadi-mascarpone juustukook

Põhi:
225 g Digestive küpsiseid
60 g võid
60 g tumedat mõrušokolaadi

Täidis:
2 muna
1 dl suhkrut
250 g mascarpone toorjuustu
2 dl vahukoort
50 g tumedat mõrušokolaadi
4 sl kakaopulbrit
1 dl jahvatatud mandleid
2 sl Baileys likööri

Valmistamine:
Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata kastrulis või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja vala purustatud küpsistele. Sega ühtlaseks ja vooderda puruga 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhi ja servad 4 cm kõrguselt.
Täidise tegemiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vispelda teises kausis ühtlaseks mascarpone ja vahustamata koor. Lisa mass munakollasevahule. Lisa ka hakitud šokolaad, sõelutud kakao, mandlijahu ja liköör ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks lisa mitmes jaos tugevaks vahuks vahustatud munavalged.Vala segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Jahuta ja serveeri toatemperatuuril (hea koos kergelt maitsestatud vahukoore ja maasikatega).

Allikas: Raamat "Juustukoogid"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar