06 juuni 2010

Kõrvitsasai granadillivõiga


Kõrvitsasai:
600 g kõrvitsat
100 g võid
1,5 dl suhkurt
2 muna
2 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl mannat
100 g rosinaid

Kõrvitsasaia jaoks tükelda kõrvits ja keeda pehmeks (umbes 20 minutit). Kurna ja püreeri. Vahusta või suhkruga, lisa eelnevalt lahtiklopitud munad ja sega hästi läbi. Lisa kõrvitsapüree ja eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, manna ja rosinad. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit.

Granadillivõi:
150 g toorjuustu
6-7 spl vanillikreemi
1 spl sidrunimahla
2 spl suhkrut
2 granadilli sisu

Granadillivõi retsepti sain Juta toidublogist, see lihtsalt tundus sobivat kõrvitsasaiaga nii hästi. Selle valmistamiseks tuleb kõik ained kokku segada ja ongi valmis!

Väikese koguse vanillikreemi saab valmistada nii (algne retsept oli siin):
6 cl piima
6 cl vahukoort
1 spl tuhksuhkurt
väike tükk vanillikauna (umbes 0,1 osa kogu kaunast)
1 munakollane
Sega kokku piim, vahukoor, 0,5 spl suhkrut ja vanillikaun (nii kaun kui seemned). Kuumuta keemiseni, tõsta tulelt. Lase veidi jahtuda. Sega teises potis munakollane ülejäänud suhkruga ja vahusta heledaks vahuks. Eemalda vanillikaun piimasegust. Lisa veidi piimasegu munakollasevahule, sega pidevalt. Korda sama veel paar korda, lõpuks vala munakollaste hulka kogu piimsegu. Sega korralikult läbi. Kuumuta veevannil, kuni kaste pakseneb. Eemalda ja lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar