21 september 2010

Šokolaadikook brändiploomidega

150 g musti ploome
2 sl brändit
60 g šokolaadi
150 g (kuuma) vett
20 g kakaod
125 g suhkrut
3 munavalget
75 g jahu

Peale
40 g šokolaadi
30 ml piima või koort

Valmistamine:
Mustad ploomid panna brändi sisse paariks tunniks seisma. Tükeldatud šokolaad, kakao ja pool suhkrust segada kuuma veega, lisada jahu. Munavalge vahustada ja lisada ülejäänud suhkur. Segada omavahel shokolaad ja vahustatud munavalged. Panna 18 cm läbimõõduga vormi, peale mustad ploomid ja ahju. Küpsetada 190 kraadi juures 30 minutit.
Kaunista värskete marjade või puuviljadega (kindlasti mitte külmutatud), näiteks šokolaadi sisse kastetud maasikad vms. Ülemise pildi peal on kaunistatud kuivatatud ploomide ja jõhvikatega ning värvi lisamiseks puistatud pisut purustatud küpsiseid. Alumiste piltide peal mandlilaastu-mee tšipsidega või valge šokolaadi ja maasikatega.
Allikas: Algne idee Terevisioonist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar