11 september 2010

Väga hea JUUSTUKOOK

Põhi:
5 cm pikkune vanilje kaun pikku pidi pooleks lõigatud
240 ml (1 cup) jahu
60 ml (1/4 cup) suhkurt
1 tl riivitud sidruni koort
120 g (8 spl) kuubikuteks lõigatud võid
1/4 tl soola
1 muna kollane

Täidis:
1000 g Philadelphia toorjuustu (toatemperatuuril)
200 g Mascarpone toorjuustu (toatemperatuuril)
45 g (3 spl) jahu
1,5 tl riivitud apelsini koort
1,5 tl riivitud sidruni koort
1/2 tl vanilje ekstrakti
5 muna + 2 muna kollane
60 ml (1/4 cup) vahukoort

Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kraabi vanilje kauna seest seemned keskmise suurusega kaussi, viska kaun minema. Lisa jahu, suhkur ja riivitud sidruni koor. Sega õrnalt, nii et vanilje seemned jaguneksid laiali. Lisa võikuubikud, sool ja munakollane, sega sõrmedega kuni tainas on ühtlane. Vormi tainas kaheks võrdseks palliks ja hoia neid külmkapis 1 tund.
Võta 25-26 cm läbimõõduga lahtikäivalt koogivormilt äär küljest ära. Määri vormi põhja õliga. Pressi jahuste kätega üks pallike ühtlaselt vormi põhjale. Küpseta ahjus 10-12 min, kuni põhi on kuldpruunikas. Lase tal natuke jahtuda ning siis hoia külmkapis 30 minutit. Määri koogivormi ääre ringi ülejäänud õliga ja kinnita koogipõhjaga. Pressi tainas ütlaselt külgedele tõmmates ülejäänud tainast väikeseid tükikesi. Tähtis on, et põhja taina ja külje taina vahele ei jääks praegu. Pane vorm nüüd kõrvale ootele.

Kuumuta ahi 260 kraadini.
Sega toorjuustud, suhkur, jahu, sidrunikoor, apelsinikoor ja vanilje ekstrakt miksriga korralikult segamini. Lisa munad ja munakollased ükshaaval, segades pärast igat ühte. Lisa segades vahukoor. Kalla kõik nüüd vormi.

Küpseta ahjus umbes 10 minutit kuni koogi pealne on kuldpruunikas. Vähenda ahju temperatuur nüüd 100 kraadini ja küpseta veel 1 tund. Võta ahjust välja, lase jahtuda, kata ning hoia külmkapis üleöö. Serveerimiseks eemalda kook vormist ja hoia toatemperatuuril umbes 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar