06 oktoober 2010

Key lime pie

Põhi:
3 dl pähkleid (makadeemia, pekaani ja/või india) (180-200g)
2,5 dl kuivatatud datleid
0,8 tl vaniljeessentsi
näpuotsatäis soola

Täidis:
0,9 dl laimimahla (3 laimi)
1 avokaado (1 dl)
0,6 dl mett või agaave siirupit
0,35 dl kookospiima või tavalist piima/kohvikoort
1,4 tl vaniljeessentsi
näpuotsatäis soola
1 spl sojaletsitiini
0,6 dl kookosvõid

Valmistamine:
Purusta köögikombainis pähklid, vaniljeessents ja sool ühtlaseks massiks. Lisa jao kaupa datlid ja purusta kuni saad kleepuva ühtlase massi. Suru see 18-20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Blenderda kõik täidise komponendid ühtlaseks massiks välja arvatud sojaletsitiin ja kookosvõi. Siis lisa ka viimaseks kaks koostisainet ja blenderda kuni saad ühtlase massi.
Vala täidis põhjale ja pane vähemalt paariks tunniks külmkappi.
Enne serveerimist kaunista õhukese kihi vahukoore või maheda mascarpone sarnase kreemiga ja laota peale õhukesed laimiviilud.

1 kommentaar: