20 mai 2011

Beseekattega rabarbri-martsipanikook

Selle imehea rabarbrikoogi retsepti idee sain Juta blogist. Siin retsept minu täiendustega, tasub kohe kindlasti proovida!
Põhi:
190 g jahu
40 g suhkrut
suts soola
90 g külma võid
1 munakollane
1 sl maitsestamata jogurtit

Täidis:
600 g rabarbereid
35 g suhkrut
130 g martsipanimassi
200 ml vahukoort
1 muna

Kate:
3 munavalget
150 g suhkrut
1 tl sidrunimahla

Valmistamine:
Sega jahu, sool ja suhkur kokku. Lisa tükkideks lõigatud võikuubikud ja sega ning näpi sõrmede vahel kuni tekib purutaoline teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sega ühtlaseks tainaks. Tee tainast pallike, pane toidukile sisse ja 30 minutiks külmkappi seisma.
Sega väikesteks tükkideks lõigatud rabarber 35 g suhkruga ja jäta umbes 10 minutiks seisma, et mahl välja tuleks. Seejärel kurna.
Kata 24-sentimeetrise läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ning suru tainas vormi põhja ja äärtele. Laota peale rabarberitükid ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Haki martsipanimass väiksemateks tükkideks ning sega vedela vahukoorega (näiteks kahvliga kausi seina vastu surudes) nii et segu oleks enam-vähem ühtlane, aga võib ka väikseid tükke sisse jääda. Lisa muna ja sega ühtlaseks.
Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit.
Kui kook on peaaegu valmis nii et täidis enam vedel pole, vahusta munavalged sidrunimahla ja jaokaupa lisatud suhkruga tugevaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid, kuni bezeekatte kihi tipud hakkavad pruunikaks minema.
Lase jahtuda ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar