09 juuni 2011

Baklažaani-tomatikarri

1 keskmine baklažaan (umbes 350 g)
1 purk purustatud tomateid (400 g)
1 sibul (umbes 50 g)
1 küüslauguküüs
2 tl õli
1 tl vürtsköömneid
1/3 tl jahvatatud kurkumit
soola, pipart
mõned mündilehed või petersell

Valmistamine:
Lõika baklažaan pikku pidi pooleks ja lõike umbes sentimeetristeks tükkideks. Pane sõelale, raputa peale pisut soola, sega läbi ja lase 15 seista. Kuivata köögipaberiga, pintselda tükid õrnalt õliga ja prae kuumal pannil kummaltki poolt umbes 4 minutit. Seda tuleb tõenäoliselt teha mitmes jaos. Pane baklažaanid kõrvale.
Haki sibul ja küüslauk, pane koos köömnete ja kurkumiga pannile ning kuumuta 5 minutit.
Seejärel lisa pannile purustatud tomatid ja kuumuta veel 5 minutit.
Nüüd lisa baklažaan, hauta vaiksel tulel 10 minutit.
Lõpus maitsesta soola ja pipraga ning raputa peale peeneks hakitud maitserohelist.
Serveeri pasta või riisiga.
Kogus 2le.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar