25 juuli 2011

Prantsuse mustikapirukas ehk Tarte aux myrtilles

250 g muretainast
500 g mustikaid
80 g suhkrut
1,5 sl kartulitärklist

Kaunistamiseks
tuhksuhkrut

Valmistamine
Suru liivataigen 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja umbes 2 cm kõrguselt ka servadele. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Sega täidise jaoks kokku mustikad, suhkur ja tärklis. Kalla segu koogivormi.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30 minutit, kuni tainas on kuldpruun.
Lase jahtuda, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri kas üksi või koos hapukoore, jogurti või vähese suhkruga maitsestatud vahukoorega.


Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar