24 august 2011

Hautatud porru

4 vart värsket porrut
3 keskmist õuna
5 küüslauguküünt
400 ml purustatud tomateid
5 shalottsibulat
100 ml balsamiäädikat
2 sl sidrunimahla
200 g riivitud parmesaini juustu
1 tl soola
1 tl pipart

Valmistamine:
Lõika porrud 5 cm pikkusteks juppideks, tee igale jupile pikkupidi sisselõige kuni südamikuni, aga ära lõika lõpuni pooleks. Pese külma vee all vajadusel mullast puhtaks. Aseta porrud ühe kihina ahjuvormi. Purusta küüslauk, puista porrudele. Järgmiseks puista järjest peale pooleks lõigatud sibulad, tükeldatud õunad, vala üle palsamiäädika ja sidrunimahlaga. Puista peale soola. Seejärel kata kõik purustatud tomatitega, raputa peale pipart ja soovi korral kõige peale riivitud juustu.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar