11 august 2011

Itaaliapärased filosigarid

8 filotaigna lehte
100 g võid
1 purk kivideta viilutatud musti oliive
200 g fetajuustu
200 g päikesekuivatatud tomateid

Valmistamine:
Sulata sügavkülmutatud filotaigna lehed toatemperatuuril, see võtab 20-30 minutit. Keera ettevaatlikult tainalehtede rull lahti ja kata niiske käterätikuga, et lehed ära ei kuivaks.
Sega omavahel tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, oliivid ja fetajuust.
Võta üks leht, pintselda pool sellest sulavõiga ja keera kuiv pool sellele topelt peale. Nüüd lõika see kahekordne tainaleht risti keskelt pooleks, et saad kaks ruudukujulist tükki. Aseta ruudu ühele servale vorstikesekujuline tükk täidist jättes mõlemalt poolt umbes 1,5 cm vaba ruumi, keera mõlemalt poolt ääred täidise peale ja rulli sigarikujuliseks pulgaks. Tee nii kuni kogu täidis on otsas.
Aseta sigarid küpspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda õrnalt veel sulavõiga üle.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit või kuni filotaigen on ilus kuldpruun

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar