30 september 2011

Tšilline tomati-apelsinimoos

1,5 kg tomateid
1 kg õhukese koorega apelsine
3-4 tšillikauna
1,5 kg suhkrut

Valmistamine:
Koori tomatitelt nahk. Koor tuleb lihtsalt lahti nii, kui lõikad koore sisse noaga väikese risti, paned mõneks sekundiks keevasse vette ja eemaldad seejärel koore. Eemalda ka varrekohad ning tükelda tomatid väikeseks.
Koori noaga apelsinid, lõika väiksemateks tükkideks ja purusta köögikombainis peeneks. Jäta üks apelsin esialgu purustamata.
Puhasta tšillid seemnetest ning purusta viimase apelsiniga võimaikult peeneks.
Pane suurde potti tomatid, apelsin ja tšilli ning kuumuta keemiseni. Siis lisa suhkur ja keeda veel umbes 10 minutit. Vahepeal eemalda tekkinud vahtu.
Vala tomatimoos puhastesse purkidesse, sulge kaaned tugevalt ja säilita jahedas kohas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar