03 oktoober 2011

Kitsejuustuga õunapirukas

See on ikkagi magus pirukas, kook! Aga kitsejuust annab huvitava nüansi, kui on soovi proovida midagi põnevamat vahelduseks kõikidele nendele klassikalistele õunakookidele. Huvitavat mõtlen ma mitte sellise veider-huvitavana, vaid imemaitsev-huvitavana:)

Põhi:
150 g võid
3 dl jahu
3 sl suhkrut
1 muna

Täidis:
4 suurt ja hapukamat õuna
400 g kohupiimapastat
1 muna
0,5 dl suhkrut
110 g kitsejuustu
100 g vaarikaid
2 sl mandlikreemi
kaneeli
3 sl suhkrut
värskeid tüümiani lehti

Valmistamine:
Sega põhja ained omavahel kokku ja vooderda pirukavormi põhi ja küljed sellega.
Sega kohupiimapasta, muna ja suhkur ühtlaseks massiks.
Purusta kahvliga vaarikad ja sega mandlikreemiga (mandlikreemi võib asendada ka maapähklikreemiga või selle üldse välja jätta).
Puhasta õunad ja viiluta serktorid õhukesteks viiludeks.
Hakka vormi laduma kihte, kõigepealt pool kohupiimamassist, selle peale puista kaneeli, siis lao tihedalt kiht õunasid. Sinna peale jälle kohupiimamass, seejärel vaarikakreem, kitsejuustutükid, paari-kolme oksakese jagu tüümianilehti, veel üks kiht õunasid ning kõige peale puista kaneeli ja suhkrut.
Küpseta 190 kraadi juures umbes 40 minutit kuni taina servad on ilusad kuldsed ja küpsenud. Enne serveerimist lase koogid umbes 30 min taheneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar