02 detsember 2011

Veise liha Wellingtoni moodi

1 veise sisefilee, umbes 1.3 kg
50 g võid
900 g lehttaigent
250 g head pasteeti
4 sl hakitud maitsetaimi (petersell, murulauk, till, koriander)
1 muna

Valmistamine:
Lõika sisefilee pooleks, sest ühes tükis on ta tõenäoliselt liiga pikk, et pannil praadida.
Prae mõlemaid filee tükke kuumal pannil võis kõikidest külgedest mõned minutid, et pealt oleks pruun, aga seest ilus roosa. Võta pannilt ja lase pisut jahtuda.
Rulli lehttaigen õrnalt jahusel pinnal õhukeseks ja lõika pooleks - kummagi fileetüki jaoks sobivaks.
Aseta filee lehttaigna keskele, määri peale ja külgedele omavahel segatud pasteet ja maitsetaimed. Mähi lehttaigen tihedalt filee ümber. Keera teist pidi, et taigna kinnituskoht jääks pätsikese alla, ühtlasi jääb ka pasteediga pool siis alla. Hoia 15-30 minutit külmkapis.
Enne ahju panekut pintselda pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 250 kraadi juures 25 minutit. Kui tahad, et liha oleks vähemküps, vähenda küpsetamise aega 5 minuti võrra. Kui tahad, et liha oleks täitsa küpsenud, pikenda küpsetamise aega 5 minuti võrra.
Kogus 8-le.

Allikas: Jõulutoidud, Varrak 2000, Sue Maggs

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar