01 aprill 2012

Valge viinamarja ja spinati mahedik

Suvi läheneb ja sellega seoses lähevad mõtted järjest rohkem kergemate toitude peale. Mahedikud on just sellised joogid, kus improvisatsioonil pole piire. Sobivad hommikusöögiks, vahepaladeks, magustoiduks. Võib teha nii mahla baasil kui näiteks maitsestamata jogurtiga. Sisse võib panna värskeid või kuivatatud puuvilju, marju, köögivilju, pähkleid-seemneid jne.
Oma hommikumahediku sisse panen tavaliselt natuke maca juure pulbrit, et ta ka hommikusöögina toitvam oleks ja ülejäänud päevaks energiat annaks. Maca on Peruu Andides kasvav taim, mida on kasutatud nii toitainena kui ravimina juba muinasajal. Sellel on palju häid omadusi - mõjub üldtoniseerivalt, taastab energiat, parandab sportlikke saavutusi, tugevdab immuunsussüsteemi, mõjub kroonilise väsimuse vastu jne jne. Enamuses loodustoodete poodides peaks seda ilusti saada olema.
Siin retseptis toodud koosluse idee viinamarjad-spinat sain ühelt Eesti tippkokalt Artur Ovtšinnikovilt.
Ja need värvid ju nii pakatavad värskusest, et piisab ka lihtsalt vaatamisest, et sellest juba energiat saada:)


300 g heledaid kivideta viinamarjasid
300 g külmutatud spinatit
200 ml õunamahla
3 sl sidrunimahla
1 tl maca juure pulbrit (soovi korral)

Valmistamine:
Pane viinamarjad, sulatatud spinat, õunamahl, sidrunimahl ja maca pulber kannmikserisse ja püreesta mõni minut. Võid kasutada ka saumikserit.
Serveeri kohe, sest mahedik hakkab kiiresti kihistuma või kui soovid varem valmis teha, siis enne serveerimist sega korralikult uuesti läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar