17 august 2012

Tikri-juustujäätis

Suvi on jäätise aeg. Kõikidele imemaitsvatele ja klassikalistele kombinatsioonidele tuleb aegajalt tahtmine endale ka põnevust tekitada ja midagi ootamatut proovida. Selle jäätise sees kohtub pehme ja pisut tugevama maitsega juust kodumaisete küpsete tikritega. Tulemus on tõesti mõnus! Vaata vaid, et enne serveerimist oleks jäätis parajalt pehmeks läinud, sest kodujäätised ei ole külmkapist võttes tavaliselt nii õhulised ja pehmed nagu poest ostetud.


400 ml vahukoort
400 ml magusat kondenspiima
8-10 dl karusmarjasid
280 g gouda juustu

Valmistamine:
Vahusta vahukoor võimalikult tugevaks, aga ole ettevaatlik, et võiks ei lähe. Lisa kondenspiim ja sega lusikaga ühtlaseks. Pane tunniks ajaks sügavkülma. Puhasta karusmarjadelt tugevamad otsad ja püreesta saumikseriga. Riivi juust jämeda riiviga. Võta nüüd jäätis korraks sügavkülmast välja, lisa sinna karusmarjapüree ja riivjuust, sega läbi ja pane tagasi sügavkülma. Nüüd sega veel kaks korda iga tunni tagant segu läbi, see teeb jäätise kohevamaks. Enne serveerimist hoia kuni tund aega tavalises külmkapis ja seejärel veel pool tundi toatemperatuuril, et jäätis veidi pehmeneks ja teda mugavam serveerida oleks. Sellest kogusest saab umbes 2 liirit jäätist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar