01 veebruar 2013

Krõbeda koorikuga meekana

Paneeringutega söögid ei ole just minu lemmikud, ikka liigub mõte selles suunas, et eelistada puhast ja tervislikku toitu. See retsept aga jäi kuidagi silma ja tundus nii mõnusalt ahvatlev, et ühel hetkel ei suutnud enam vastu panna - kana ja mesi on ise juba üks mõnus kooslus ning siis sinna juurde veel ürte ja küüslauku teevad asja veelgi paremaks. Tõestuseks on kindlasti see, et suur ports kana kadus laualt imekiiresti - alguses küll kõik poolitasid suuri fileetükke, aga siis pisteti kiiresti pintslisse ka need ülejäänud poolikud tükid:) Seda retsepti lihtsalt peab proovima!



4 suurt kanafileed
praadimiseks neutraalse maitsega toiduõli, näiteks päevalilleõli

Paneeringuks sega omavahel kokku:
2.5 dl jahu
2 tl soola
2 tl musta pipart
1 tl jahvatatud tüümiani (uhmriga kuivatatud tüümiani purustamine töötab hästi)
1 tl jahvatatud salveid
0.5 tl cayenni pipart
1.5 sl jahvatatud ingverit
1 sl jahvatatud muskaatpähklit
1 sl jahvatatud paprikat

Teises kausis klopi kokku paneeringu teine osa:
3 muna
6 sl vett

Mee-küüslaugukaste:
2 sl õli
4 küüslauguküünt
2 dl vedelat mett
0.5 dl sojakastet
1 tl musta pipart

Valmistamine:
Tee kõigepealt valmis meekaste. Kuumuta purustatud küüslauku väiksel pannil või potis õliga kuni see on pehmenenud, aga ära pruunista. Lisa mesi, sojakaste ja pipar ning lase umbes 10 minutit vaiksel tulel mullitada, aga jälgi, et kogu segu üle ääre ei mullitaks.

Lõika kanafileed terava noaga lapiti pooleks, et saaksid umbes 1 cm paksused fileetükid. Pane fileed ükshaaval toidukile vahele ja haamerda lihahaamriga mõlemalt poolt õrnalt läbi, eriti paksemad kohad.
Paneeri kanafileed nii, et kõigepealt kastad jahusegusse, siis muna sisse ja siis veel teist korda jahusegusse. Vaata, et igal kastmisel saaks kana igalt poolt ilusti jahu ja munaga kokku.

Kuumuta pannil umbes 0.5 cm paksune õlikiht. Kui õli on täitsa kuum juba, lao kanafileed pannile ja prae mõlemalt poolt kuni pealispind on pruunikas. Keskmisel või natuke väiksemal kui keskmisel kuumusel võiks kummaltki poolt küpsetada kanasid 4-5 minutit. Kuna kanafileed on päris õhukesed, küpseb kana suhteliselt kiiresti, aga testi mõttes võib ühe filee pooleks lõigata ja vaadata, et oleks ilusti läbi küpsenud. Praadimiseks on hea nipp kasutada korraga kahte panni, siis saab kiiremini valmis.

Kui kanad on praetud, kasta nad meekastmesse, et igalt poolt saaks kana kokku sellega ja serveeri kohe. Kui liiga pikalt valmis kanad ootele jätta, muutub pealiskiht pehmemaks ja väheneb krõbedus.

Allikas: Rock Recipes

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar