06 märts 2013

Rosmariinipasta pudelikanaga

Seda pastat on väga lihtne valmistada ja natuke põnev ka, sest kana tuleb püstipidises asendis pudeli otsas küpsetada:) Koostisosi on vähe, aga nende koosmõju on täiesti imeline - kana, rosmariin, rosinad ja seedrimänniseemned. Idee autoriks on Nigella Lawson, aga erinevaid koguseid pidin siiski oma käe järgi kohandama. Pastana oli algses retseptid kasutatud linguine' pastat, mina aga olin Itaalia reisilt just toonud sellist ilusat värvilist oliivikujulist pastat, mida meie poodides polnudki varem näinud ja see sobis ka väga hästi. Ja need pasta värvid tegid taldriku veel eriti rõõmsaks ja ilusaks. Seega soovitan kasutada mõnda värvilist pastat, veidi taldrikusse lusti juurde;)




400 g pastat
1 keskmine kana
3 sl õli
soola-pipart
3 värsket rosmariinioksa
150 g kollaseid rosinaid
70 g seedrimänniseemneid

Valmistamine:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Pane rosinad leigesse vette likku.
Kuivata kana kui selle nahk on niiske. Vajadusel loputa enne külma vee all ja siis kuivata köögipaberiga. Määri kana üleni õliga kokku ja siis hõõru ka sool ja pipar ühtlaselt nahale.
Võta üks väiksem tühi klaaspudel, näiteks 0.33-liitrine õlle- või siidripudel. Pese seest ja väljast puhtaks, eemalda etiketid. Torka kana püstipidises asendis pudeli otsa ja pane pudel väikse koogivormi või metallkausi keskele. Pane ahju ühele alumistest kõrgustest, et kana ülemisest kuumusallikast piisavalt kaugele jääks. Küpseta umbes 1.5 tundi või kuni noaga testides ei ole välja voolav vedelik enam roosa vaid läbipaistev leem ning nahk on pealt ilus pruun ja krõbe.
Kui kana on valmis, võta ta ahjust, lase pisut jahtuda ja rebi liha kontidelt tükkideks, jäta kindlasti ka krõbe kananahk sisse - see annab pastaroale eriti mõnusa maitse!
Kogu küpsemise ajal kanast välja voolanud leem vala kastrulisse, lisa sinna rosmariiniokstelt puhastatud ja võimalikult peeneks hakitud okkad, nõrutatud rosinad ja seedrimänniseemned. Kanaleent peab olema piisavalt palju, et kogu pasta saaks ilusti pärast kokku sellega. Seega kui küpsemise ajal ei tulnud piisavalt leent kanast, lisa nüüd kastrulisse ka veidi oliivõli. Kuumuta kastet keskmisel kuumusel umbes 10 minutit.
Seni kuni kaste podiseb, keeda ka pasta valmis. Tõsta pasta kana hulka, vala peale kaste ja sega õrnalt läbi. Serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar