09 mai 2019

Brunost juustukook

See on tegelikult täitsa tavaline juustukook, lihtsalt väikse lisamaitsega, mis tuleb Norrast pärit eriti põnevast pruunist ja karamellisest juustust. Eestis seda juustu päris igalt poolt ei leia, aga siiani olen Prismadest alati saanud ja vahel ka Juustukuningate poest. Et oleks juustuletist lihtsam leida, siis selline näeb ta välja:

Juustukookidele kohaselt võib selle koogi söömisele eelneval päeval valmis teha ja külmkapis hoida.


225 g Digestive küpsiseid
110 g võid
100 g Norra Brunost juustu
50 ml vahukoort
3 muna
500 g toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljeessentsi


Valmistamine

Eelkuumuta ahi 170 kraadini.

Purusta küpsised, sulata või ja sega need ühtlaseks massiks. Laota küpsisepuru 23 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivate äärtega koogivormi põhjale. Patsuta lusikapõhjaga puru õrnalt kokku.

Aja vahukoor potis kuumaks, lisa sinna brunost juustu kuubikud ja sega kuni kreem on ühtlane ja tükke pole.

Vispelda toorjuust, suhkur ja vaniljeessents ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad samal ajal vispeldamist jätkates ning viimasena lisa koore-juustusegu. Vala täidis põhjale.

Küpseta 170 kraadi juures 50-55 minutit. Enne serveerimist lase maha jahtuda. Kaunista, millega soovid :)

Allikas: www.tinebrunost.com



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar