16 detsember 2009

Hatšapuri


125 g hapukoort
75 g võid
1 muna
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
0.25 tl soodat
150 g Suluguni või brõnsa juustu
1 küüslauguküüs
1 sl õli

Sega hapukoor sulatatud võiga. Sega omavahel jahu (kasutasin täistera nisujahu, sellest vist ka piruka veidi pruunim toon), sool ja sooda. Klopi hapukooresegule juurde pool muna ja jahusegu. Teine pool munast hoia alles, sellega pintselda pirukas pealt.
Sõtku tainas ühtlaseks ja jaga kaheks palliks. Sõtku kumbki pall kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks.
Riivi juust jämeda riiviga. Purusta küüslauguküüs ja sega õliga.
Tõsta üks ketas küpsetusplaadile ja kata küüslauguõliga. Raputa peale riivitud juust ja kata teise tainakettaga. Suru piruka servad tihedalt kinni ja pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Lõika kuumalt sektoriteks ja serveeri kohe.
Lisandiks panin juurde natuke sibulamoosi ja hapukoort, aga sobib ka väga hästi niisama näpu vahelt näksimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar