07 veebruar 2010

Kalamuffinid päikesekuivatatud tomatitega




4,5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl kuivatatud tilli või basiilikut
75 g võid või margariini
1 muna
2,5 dl 10% rõõska koort või hapukoort
100-150 g kala (suitsuforell või -lõhe; kergsoolatud forell või lõhe või mõni muu kala)
8-10 päikesekuivatatud tomatit

Lõika kala ja tomat pisikesteks tükkideks.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kuivatatud till/basiilik. Lisa tükeldatud margariin ja näpi segu sõrmedega sõmeraks.
Lisa kalatükid, tomat, muna ja koor. Sega ühtlaseks. (Kui kasutad paksu hapukoort ja tainas on liiga paks, võib lisada veel sortsu vett.)
Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta 220-225° juures 15 minutit.
Kaunistada võib hapukoore, värske tilli ja kalatükkide või kalamarjaga.
Täidiseks võib muffini sisse peita ära ka väikese tüki mitte väga soolast juustu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar