08 veebruar 2010

Koorene jänes

1 jänes
3-4 keskmist sibulat
4 küüslauguküünt
4 keskmist porgandit
pipraterasid
4 loorberi lehte
3 pakki vahukoort
soola

Pruunista jänese tükid pannil korralikult ära ja maitsesta soolaga.
Lao ahjupoti põhja kiht lihatükke. Sellele peale sibularattaid, küüslauku, tükeldatud porgandeid, pipraterasid ja loorberilehte. Seejärel jälle kihiti liha ning ülejäänud asju kuni liha on otsas.
Lisa potti vett, et kõik oleks ilusti kaetud.
Hauta ahjus 175 kraadi juures 2-3 tundi. Vahepeal jälgi, et vesi täitsa otsa ei saaks ja proovi kahviga. Võib võtta väga erinevalt aega, peab katsetama ja proovima. Täitsa hea ja valmis on siis, kui liha õrnalt kahvliga torgates luude küljest lahti pudeneb.
Umbes 15 min enne valmimist lisa vahukoor ja hauta veel natuke. Kui vedelikku on veel palju ja liha on kaetud, võta seda vähemaks, et lõpuks jääks koos vahukoorega vedeliku tase liha piirini.
Sobib väga hästi tavalise keedukartuliga, aga on hea kindlasti ka pasta või riisiga. Peamine, et jänese kõrvale pakutav liiga tugeva maitsega ei oleks, et jänese maitsest üle oleks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar