10 veebruar 2010

Lahtine pirukas punapeedi, mozzarella ja ricotta kohupiimaga


200 g muretaigent
1 muna
100 ml 35% koort
125 g ricotta kohupiima
soola-pipart
2 väiksemat keedetud punapeeti
250 g buffalo mozzarella juustu
1 spl värsket pestot
1/2 laimi
2 spl oliiviõli
1 spl mustsõstrasiirupit või -moosi
1 tl majoraani või tüümiani
2 spl likööri

Eelküpseta muretaigen ahjus. 180 kraadi ja kuni taigen on küpsenud õrnalt kuldseks.
Sega omavahel ricotta, muna, koor ja maitsesta soola-pipraga.
Sega eraldi oliiviõli, majoraan või tüümian ja mustsõstrasiirup (võib lisada ka natuke likööri). Pane tükeldatud peedid sellesse mingiks ajaks marineerima.
Pane küpsetatud põhjale ricottatäidis ja jaota ühtlaselt laiali. Selle peale aseta peeditükid ja viilutatud mozzarella rattad. Nüüd nirista ühtlaselt peale kaste (pesto, laimimahl, oliivõli), pane veel mõned tükid peeti ning ka peedist jäänud marinaadi võib piruka peale ära jaotada. Kõige peale pane värsket tüümiani.
Küpseta 180-kraadises ahjus maksimaalselt 20 minutit.

Allikas: Terevisioon

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar