08 juuni 2010

Pisikesed rabarberi-kohupiima pirukad


Selle idee sain Juta blogist What a wanderful world! Nagu ikka, meeldib mulle alati ka oma täiendusi teha ja retsepti natuke muuta. Sel korral tuli välja nii:
500 g lehttaigent
2 jämedat rabarberi vart
4 spl suhkurt
250 g kohupiima
3 spl tuhksuhkurt
vaniljeessentsi
kaneeli

Valmistamine:
Puhasta rabarberid, lõika 5 cm juppideks ja lõika veel pikipidi pooleks, et tuleksid väikesed pulgakesed. Lao need ahjuplaadile, puista üle suhkruga ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Sega kohupiim tuhksuhkru ja vaniljeessentsiga. Mina kasutasin mandliessentsi, kuna vanilje oma ei olnud. Sobis ka hästi.
Lõika lehttaignast umbes 7x7 cm ruudud. 1 cm kaugusele taignatüki äärtest tee õrn sisselõige terava noaga otsaga, aga ära lõika lõpuni lahti. Küpseta tainast ahjus, kuni see on piisavalt kerkinud, et saad eraldada keskmiselt osalt ülemised kihid. Täida tekkinud kausikese õõnsus kohupiimaseguga ja lao selle peale rabarberitükid. Kellele kaneel meeldib, võib veel natuke maitseks seda peale puistata. Küpseta edasi kuni taignaääred on kuldpruunid. Enne serveerimist võib veel tuhksuhkrut peale raputada.

Kuna mulle alati meeldib katsetada ja uusi asju proovida, siis asendasin osadel pirukatel rabarberi apelsiniviiluga, maitseks panin kohupiima ja apelsini vahelisele kihile hästi pisikeseks hakitud ingveri tükikesi ja apelsini peale väikeseid tšillikauna tükke, et anda natuke magusale pirukale vürtsi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar