17 november 2010

Polenta

100 g polentat
vett
0,5 tl soola
1 spl võid

Vee kogus oleneb sellest, kas soovid valmistada grillitud polentat/ vormirooga või pehmemat putru. Tugevama polenta saamiseks kasuta 420 ml vett, pudru saamiseks kasuta 570 ml vett (või pooleks vett ja piima).
Kuumuta kõrgete äärtega potis vesi keemiseni, keera tuli väikese peale ja nirista polenta sisse samal ajal segades või vispeldades, et ei tekiks klimpe. Hauta pidevalt segades 5-10 minutit kuni polenta on paksenenud. Lisa või ja sool ning sega korralikult läbi.
Grillitud polenta jaoks pane polenta kandilisse vormi umbes 2 cm paksuse kihina. Lase jahtuda. Lõika tahenenud polentast ruudud, eemalda õrnalt vormist. Prae/grilli pannil kõigepealt ühelt poolt kuldseks, seejärel pööra ümber, aseta peale tükk juustu ja grilli ka teiselt poolt kuni juust (kitsejuust, sinihallitusjuust vm) on hakanud sulama ja serveeri kohe.
Vormiroa jaoks pane polenta võiga määritud ahjuvormi ning peale või kahe polentakihi vahele keskele juurvilju omal maitsel - eelnevalt läbipraetud sibulat, tomativiile ja/ või muid juurvilju, kõige peale võib veel juustu puistata (mozarella viile, feta tükke, riivitud parmesani või muud).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar