03 detsember 2010

Mustsõstra jäätort eriti hõrgul šokolaadipõhjal

Põhi:
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
3 dl suhkrut
4 muna
1 spl nisujahu

Täidis:
200 ml vahukoort
150 g toorjuustu
200 g kodujuustu (näiteks Farmi maitsestamata jogurtiga, see on mahlasem)
4 munakollast
100 g suhkrut
200 g marju

Valmistamine:
Sulata šokolaad ja või kuumaveevannil, sega juurde suhkur ja lase jahtuda. Lisa ükshaaval munad ja jahu. Vala tainas vormi ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Lase koogil jahtuda. Tõsta vormist välja ja pane vormi põhja uus puhas küpsetuspaber. Lõika noa või võta lusikaga koogi pealmine kiht ära, et põhja paksuseks jääks umbes 1 cm. Tõsta põhi koogivormi tagasi ja pane vorm umbes tunniks sügavkülma. Pealt ära kraabitud šokolaadikoogi tükid tee väikseks ja pane kaussi ning samuti sügavkülma.
Kuumuta veevannil munakollased suhkruga paksenemiseni, siis võta tulelt ja klopi veel edasi, et segu veel pakseneks ja jahtuks. Vahusta vahukoor ja toorjuust, lisa sinna kodujuust, marjad ja paksenenud munakollaste vaht.
Võta sügavkülmast koogipõhi ja tükeldatud koogitükid. Vala põhjale pool täidise segust, sinna peale jaota külmunud šokolaadikoogi tükid ja siis kate ülejäänud täidisega. Šokolaadikoogi tükid ei pea päris kaetud saama.
Pane tort umbes 6 tunniks sügavkülma (võib hoida kuni paar nädalat külmas). Enne serveerimist hoia natuke aega (kuni tund) tavalises külmkapis, et tort taheneks ja oleks parem lõigata. Kaunistamiseks võib jätta veel natuke šokolaadikoogi tükke või marjasid järgi.

Allikas: šokolaadikoogi põhi pärit Perenaine.ee-st

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar