21 veebruar 2011

Chocolate Chip Cookies

225 g pehmet magedat võid
150 g suhkurt
160 g pruuni suhkurt
2 suurt muna
1.5 tl vaniljeekstrakti
295 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
270 g šokolaadinööpe või tükeldatud šokolaadi
100 g tükeldatud pähkleid

Valmistamine
Eelsoojenda ahi 190 kraadini.
Mikserda kausis või kreemjaks. Lisa valge ja pruun suhkur ja vahusta kuni saad koheva vahu (umbes 2 min). Jätka vahustamist lisades samal ajal ükshaaval munad. Viimasena lisa vaniljeekstraks ja vahusta kuni ka see on ilusti tainasse segunenud.
Teises kausis sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.
Lisa jahusegu munasegule ja sega. Umbes poole peal lisa ka šokolaad ja pähklid ning sega kuni ka need on korralikult tainaga segunenud.
Kui tainas tundub liiga vedel, pane see umbes 30 minutiks külmkappi.
Et teha suuri küpsiseid, tee kahe teelusikatäie suurused (35 g) pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes piisavalt suured vahed, et küpsistel oleks ruumi paisuda. Küpseta 12-14 minutit või kuni küpsiste ääred on kuldpruunid. Lase küpsistel ahjuplaadil täielikult maha jahtuda ja alles siis eemalda nad sealt. Kui teed väiksemaid küpsiseid, muuda ka küpsetusaega vastavalt.

Seda tainast võib ka sügavkülmutada. Tee valmis pallikesed, pane need küpsetuspaberil sügavkülma. Kui pallikesed on ära külmunud, pane nad kõik ühte kilekotti. Küpsetades pane lihtsalt külmunud pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta nagu tavaliselt. Küpsetusaega võib olla vaja paari minuti võrra tõsta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar