15 märts 2011

Beseerull šokolaadi-marja täidisega

Besee:

8 munavalget
375 ml suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl äädikat
2 sl maisijahu
50 g mandlilaaste

Täidis:
2 dl vahukoort
2 tl suhkrut
200 g kakaokohupiima
1 sl kakaopulbrit
250 g šokolaadikomme või šokolaadi
200 g värskeid või külmutatud marjasid


Valmistamine:

Vahusta toasoojad munavalged kuni vahu sisse tekivad teravad tipud. Lisa supilusika haaval omavahel segatud vaniljesuhkur ja tavaline suhkur ning jätka vahustamist kuni kõik on segunenud ja vaht on muutunud ilusaks läikivaks. Nüüd lisa äädikas, sega uuesti. Viimasena sõelu hulka maisitärklis ja sega puulusikaga tasakesi kõik segi.
Laota munavalgevaht ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 20 minutit kuni besee on pealt õrnalt kuldne. Lase natuke jahtuda. Puista peale 2/3 mandlilaastudest. Pane peale puhas küpsetuspaber, keera besee teist pidi ja eemalda ahjus olnud küpsetuspaber.
Vahusta vahukoor suhkruga, sega hulka kohupiim, kakao ja riivitud šokolaad või tükeldatud kommid (mina kasutasin šokolaaditäidisega trühvleid, aga sobivad igasugused šokolaaditäidisega kommid või lihtsalt tavaline šokolaad).
Kata besee kohupiimavahuga, puista peale marjad ja keera ettevaatlikult rulli jättes õmbluse koha rulli alla.
Serveerimiseks võid peale raputada kakaod, mandlilaaste, riivitud šokolaadi või niristada peale sulatatud šokolaadi. Selle koogi võib kuni ööpäev varem valmis teha ja hoida serveerimiseni külmkapis.


Allikas: www.foodnetword.ca

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar