15 märts 2011

Bircher müsli

Birchermüsli on saanud oma nime Šveitsi arsti ja tervislike eluviiside propageerimise pioneeri Maximilisn Bircher-Benner'i järgi, kes serveeris sellisel moel valmistatud kaerahelbe-toorputru oma patsientidele. Eesmärgiks oli tervislik toidukord, mida ei kuumtöödelda ja mis sisaldab värskeid puuvilju ning marju.
Originaalretsept kõlas nii: 2 sl kaerahelbeid eelmisel õhtul vette likku panna, hommikul lisada 2 riivitud õuna, maitse järgi seemneteta rosinaid, sidrunimahla, mett ja rõõska koort.

100 g täisterakaerahelbeid
350 ml mahla või piima
1 punane õun
50 g maitsestamata jogurtit
serveerimiseks värskeid puuviljasid, marju ja mandlilaaste
1 sl vedelat mett

Valmistamine:
Vala mahl või piim kaerahelvestele ja jäta üleöö seisma. Võib kasutada õunamahla, viinamarjamahla või maitse järgi mõnda muud. Mahla asemel võib ka lihtsalt vett kasutada, sel juhul lisa maitsestamiseks paar supilusikat pressitud sidrunimahla.
Hommikul sega hulka riivitud õun ja maitsestamata jogurt. Serveerimisel nirista peale natuke mett (kui leotad kaerahelbeid magusamas mahlas, võib mett olla vähem või üldse ära jätta, kui hapukamas mahlas, pane mett sutsu rohkem) puista peale tükeldatud puuvilju või marjasid ning mandlilaaste.
Kogus 2le.

Väga kiire ja mõnus hommikusöök!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar