31 juuli 2011

Krõmpsuv mustikapirukas

Põhi:
90 g võid
6 sl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3 dl maitsestamata jogurtit
1 muna
5 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
5 dl mustikaid
(2 tl kartulitärklist)

Valmistamine:
Mikserda pehme või suhkruga heledaks ja kohevaks. Sega juurde toasoe muna ja omavahel hoolikalt segatud kuivained.
Kata 26 cm suuruse vormi põhi ja servad taignaga. Kalla marjad põhjale. Kui kasutad külmutatud marju, siis sega need eelnevalt kartulitärklisega.
Sega omavahel jogurt, muna ja suhkrud ning vala see segu mustikatele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit kuni piruka ääred on ilusad pruunid ja krõbedad.
Serveeri kooki vaniljekastme või vanillijäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar