12 september 2011

Sügisene vürtsikas sibula-ploomitšatni

Sügisel tuleb kõik purki panna, mis vähegi annab panna. Ja aitäh Marjule, kes nii lahedad moosipurgi sildid valmis tegi ja kõigiga neid jagas!
1.5 kg sibulaid
3 sl õli
1 kg ploome
3 10 cm pikkust kanget tšillikauna
400 g kuivatatud viigimarjasid
6 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2.5 dl palsamiäädikat
2 dl kuiva punast veini
2 tl kaneeli
1 tl meresoola
1 tl jahvatatud pipart

Valmistamine:
Lõika sibulad sektoriteks, seejärel õhukesteks viiludeks ja hauta pannil õlis klaasjaks. Selle koguse jaoks olen kasutanud kahte panni. Kui sibul on mõnusalt pehme, valan mõlemad pannitäied kokku ühele suurele vokpannile.
Poolita ploomid, eemalda kivid, tükelda väikesteks kuubikuteks ja lisa sibulatele.
Puhasta tšillikaunad seemnetest ja haki nii peeneks kui saad. Haki ka viigimarjad peeneks ning lisa nii tšilli kui ka viigimarjad sibulasegule.
Riivi sidruni koor ja pressi mahl välja.
Viimasena lisa sidrunikoor, sidrunimahl, palsamiäädikas, vein ja maitseained. Hauta umbes tund aega kuni vedelikud on ära aurustunud ja kogu segu on mõnusalt moosiseks muutunud.

1 kommentaar:

  1. Mul on just täna õhtul pirni chutney plaanis, tegin seda esimest korda eelmise aasta jõulukinkidesse, juustuga väga hea, aga see kõlab ka täiesti taevalik, tuleb vist ploomijahile minna.

    VastaKustuta