02 detsember 2011

Veiniželee

Veiniželee sobib imehästi juustu kõrvale või ka iseseisva magustoiduna, serveerides seda näiteks pokaalist ja halvaavahuga (100 g peenestatud halvaad segatud 200 ml vahustatud ja õrnalt suhkruga maitsestatud vahukoorega). Jõulude ajal sobib veiniželee ka väga hästi kingituseks, tehes seda väikestesse purkidesse ja miks mitte panna kihiti nii valget kui punast želeed, et oleks efektsem:)

1 pudel valget või punast veini (toatemperatuuril)
22 g želatiini
27 tl suhkrut

Valmistamine:
Paisuta želatiini väheses külmas vees umbes 10 minutit. Seejärel kuumuta, et želatiin lahustuks täielikult.
Vala umbes 2 dl veini koos suhkruga potti ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni suhkur on lahustunud. Siis sega juurde lahustunud želatiin ja ülejäänud vein. Lase pisut potis jahtuda ning vala kas magustoidukaussidesse või purkidesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar