Nüüd on kõht täis ja meel hea, et sai lammas ära proovitud - järgmine tükk kapis juba ootamas...
1.7 kg lambaliha
3 sl õli
soola, pipart
1 terve küüslaugupunt
peotäis värskeid rosmariinioksasid
2 punast sibulat, sektoriteks lõigatud
3 porgandit, suurte tükkidena
2 sellervart, juppideks lõigatud
1 suurem porru, lehtedega ots eemaldatud ja suurteks ratasteks lõigatud
2 loorberilehte
800 g purustatud tomateid
1 pudel punast veini
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.

Pane liha ahju ja vähenda kohe kuumust 170 kraadini (ilma pöördõhuta). Küpseta 3,5-4 tundi. Iga tunni tagant kasta leemega. Liha on siis valmis, kui tuleb kahvliga katsudes kontide küljest ise lahti ja peaaegu et laguneb laiali. Lase umbes 10 minutit enne serveerimist veel lihal puhata, eemalda kondid ja liha sees olevad rosmariinioksad. Pigista küüslaukudest pehme sisu välja ja lisa tagasi potti. Maitsesta veel, kui vaja.
Allikas: Jamie Oliver
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar