18 märts 2012

Savoiardi-jogurtikook

...
Hing kõiki oma kahtlemisi salgab,
sest sellest sõnast ilu tõelus algab,
ta pilkude ning naeratuste keel.
...
(Artur Alliksaar)

Ikka öeldakse, et lihtsuses peitub võlu. See kook on ülimalt lihtne. Meenutab ehk pisut tiramisut, aga kohe päris kindlasti ta seda ei ole. Tegin väikese koogikese, umbes nii 4-le inimesele.

umbes 10 Savoiardi biskviitküpsist
0.5 dl kanget kohvi
5 sl likööri
250 g maitsestamata jogurtit
0.75 tl guarkummi (külmade toitude paksendaja, näiteks Bio Vegan)
1-2 sl pohlamoosi
100 g mustsõstraid

Valmistamine:
Lao küpsised koogialusele (võid teha pikliku koogi või ruudu kujulise - vastavalt millise kujuga koogialust kasutad). Nirista teelusikaga kõikidele küpsistele kõigepealt kohvi ja siis likööri. Vaata et küpsiste pealmine pind saaks kaetud, aga ära üle uputa.
Lisa maitsestamata jogurtile toidupaksendaja ja sega ühtlaseks. Toidupaksendajat leiab näiteks mahetoodete poest. Aga kui seda kuidagi ei leia, siis kasuta suurema rasvasisaldusega maitsestamata jogurit, mis oleks pisut paksema konsistentsiga või mascarpone toorjuustu. Sega hulka ka pohlamoos ja 2/3 mustsõstardest.
Määri jogurtisegu ühtlase kihina küpsistele, kaunista ülejäänud mustsõstardega ja hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar