06 aprill 2012

Minu hommikune päikesepuder

Teist nii rõõmsat hommikusööki vist ei ole olemas:) Selles väikeses pudrukausis on ju terve päike peidus! Tegelikult on see mango, aga see on peaaegu sama, mis päike.
Hommikusöök on väga väga oluline, hommikul tuleb kindlasti korralikult süüa, et päev algaks ilusasti, et keha saaks terveks ülejäänud päevaks õige rütmi ja tasakaalu.
Lihavõttepühadeks sobib selline tibukollane mango-mannapuder värskete marjadega super hästi.

Keeda mannaputru nii, nagu pakendil kirjas või nagu tavaliselt seda teed, aga 1/4 piima kogusest asenda mangopüreega. Ehk siis kuumuta piima-mango segu peaaegu keemiseni, keera kuumus madalaks, nirista pidevalt vispliga vispeldades sisse manna ja jätka väikesel tulel pudru keetmist ja samal ajal pidevalt vispeldamist kuni puder on valmis ja parajalt paks. Vispeldamine on hea, sest siis tuleb puder õhulisem ja vahusem. Keera kuumus kinni, maitsesta näpuotsatäie soolaga ja sega sisse värsked või külmutatud marjad. Suhkurt pole vaja, sest mangopüree on piisavalt magus. Marjandena sobivad just hapukamad marjad hästi, et tasakaalustada mango magusust - näiteks vaarikad, metsmaasikad, sõstrad vms.


1 kommentaar:

  1. Oi, see kõlab tõesti väga päikseliselt ja ahvatlevalt, peab järgi proovima:)

    VastaKustuta