24 september 2012

Peedi ja kitsejuustuga lahtine pirukas, lisaks pestot, mustsõstart, ricottat ja muud hääd kraami


400 g soolast muretainast või liivatainast
400 g keedetud peeti
3 sl mustsõstramoosi
2 sl oliivõli
30 ml likööri
2 tl kuivatatud tüümiani
250 g ricotta kohupiima
3 muna
200 g 10% hapukoort
soola, pipart
110 g pehmet ilma koorikuta kitsejuustu
3 sl pestot

Valmistamine:
Sega madala põhjaga kausis moos, õli, liköör ja tüümian. Lõika peet umbes 0.5 cm paksusteks ratasteks, laota moosisegu hulka nii, et kõik tükid saaksid seguga kokku ja lase umbes 30 min neil seal seista.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
Sega eraldi kausis ricotta, munad ja hapukoor ning maitsesta soola ja pipraga.
Vala ricottasegu koogivormi, laota ühtlaselt peale peedi tükid ja nirista ka järele jäänud moosimarinaad ühtlaselt pirukale. Viimasena pudista näppude vahel peale väiksed juustutükid ja aseta teelusikaga pestot väikeste tükikestena ühtlaselt kogu pirukale.
Küpsega 190-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni pealt on juustutükkide tipud pisut pruunikaks läinud ja pirukat liigutades ei ole täidis enam vedel. Enne serveerimist lase vähemalt 15 min jahtuda ja taheneda, et lahti lõigates pirukas ära ei laguneks. Väga hea on pirukas ka veel järgmisel päeval.
Pildil on pirukas tehtud suurele ahjuplaadile ja kasutatud topeltkoguseid.

1 kommentaar:

  1. Väga maitsev pirukas. Põhja siiski eelküpsetasin, et jääks krõbe ja likööri asendasin punase veiniäädikaga. Klaasi hea veiniga mmmmm...

    VastaKustuta