17 september 2012

Prantsusepärane sibulasupp kuldkrõbedate juustusaiadega


Seda suppi peab päris kaua hautama, sest siis muutub sibul eriti pehmeks ja kreemjaks. Kusjuures tugevamaitselise juustuga krõbedad ahjusaiad on need, mis supi täiuslikuks teevad, nii et ära seda osa supi valmistamisest vahele jäta:)


1.1 kg sibulaid
6 sl õli
100 ml kuiva valget veini
1.2 l vett
50 g kuivatatud või 400 g värskeid soolvees krevette
5 tl kuivatatud tüümiani
soola-pipart
4-6 Hagari miniciabattat
120 g vana kitsejuustu (näiteks Juustukunigate poest)


Valmistamine (kogus 4-le):
Puhasta sibulad, lõika pooleks ja viiluta jämedalt. Hauta sibulaid vokkpannil või potis madalal kuumusel õlis umbes 10 minutit kuni nad muutuvad klaasjaks, aga ära pruunista. Lisa valge vein ja lase umbes minuti alkoholil ära aurustuda. Nüüd lisa vesi, kuivatatud krevetid ja tüümian ning jätka kaane all hautamist 20-30 minutit. Maitsesta supp soola ja pipraga ning tõsta tulelt. Kui kasutad värskeid krevette, siis lisa need nüüd, kui oled supi tulelt ära võtnud.
Lõika ciabattad pooleks, kata paksu juustuviiluga ja pane 220-kraadisesse pöördõhuga ahju kuni juust on ilusti sulanud ja saiad kõrbedad, umbes 5 minutit. Vala supp kaussi ja aseta üks ciabatta supi peale, teine serveeri kõrvale. Kui soovid, võid saiasid ka rohkem teha, sest need on uskumatult maitsvad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar