04 jaanuar 2013

Eriti mahlane pähklikattega õunakook

Üks järjekordne kook raamatust "Magus kiusatus". Kusjuures poleks küll arvanud, et endale kokaraamatu ostan ja raamatust küpsetama hakkan - aeg on näidanud, et internetist retseptide otsimine on käepärasemaks saanud. Aga siin ma nüüd olen, raamat järjehoidjaid täis ja sees kripeldab, millal juba jälle kööki küpsetama saab:)
See pähkline ja kaneeline õunakook on tõeliselt mahlane ja kusjuures püsib sellisena veel mitu päeva peale küpsetamist. Kogus tuli ka üllatavalt suur, natuke väiksem kui täissuuruses ahjuplaat, nii et jagub suurele seltskonnale.



90 g toasooja võid
250 g pruuni suhkrut (näiteks fariinisuhkur, muscovado või demerara)
1 suur muna
225 g jahu
1 tl soodat
0.5 tl soola
2 tl kaneeli
250 g hapukoort
400 g õunatükke
150 g hakitud pähklisegu

Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga ühtlaseks kreemiks. Lisa muna ja vahusta edasi. Seejärel sega õrnalt hulka jahuga ühtlaseks segatud sooda, sool ja 1 tl kaneeli. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks lõigatud õunad.
Haki pähklid ja sega 1 tl kaneeliga.
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi, mille pindala on 600-780 cm2. Kui kasutad ümmargust vormi, peaks läbimõõt olema vähemalt 28 cm. Kui kasutad kandilist vormi, võiksid mõõdud olla näiteks 20x30 või 23x34 cm.
Peale puista kaneeliga segatud pähklid.
Küpsega 180-kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni sissetorgatud puutikk jääb puhtaks. Enne lahtilõikamist lase vormis vähemalt 15 min jahtuda.

Allikas:  Raamat "Magus kiusatus", Silja Luide ja Marju Randmer

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar