15 jaanuar 2013

Lihtne juustukook kondenspiimaga

Mulle meeldivad söögid, mida saab juba päev varem valmis teha. Sest ikka juhtub ju nii, et õhtul tulevad külalised, aga päev on nii kiire, et ei jõua kõiki plaanitavaid sööke lühikese ajaga valmis saada. Siis ongi hea roogade valmistamine mitmele päevale hajutada. Juustukook on just täpselt selline magustoit, mis on pigem lausa soovitav varem valmis teha, et ta oma õige konsistentsi ja maitsed saavutaks.


Põhi:
180 g kondenspiima maitselisi või muid küpsiseid (näiteks Kalevi Ekstra)
80 g võid

Täidis:
4 muna, 3 sl suhkrut
600 g toorjuustu
400 g kondenspiima
1/2 sidruni mahl ja peenikeselt riivitud koor

Katteks:
värskeid marjasid, granaatõunaseemneid, aga eriti hea on apelsini- või murakamoosiga:)


Valmistamine:
Purusta küpsised peeneks, sega sulatatud võiga ühtlaseks ja suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja (läbimõõduga 22-24 cm). Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Sega toasoe toorjuust suhkru ja kondenspiimaga ühtlaseks kreemiks. Lisa ükshaaval segades munad, lõpuks sidrunimahl ja -koor. Sega vispliga ühtlaseks ja vala põhjale.
Küpseta 150 kraadi juures 60 minutit. Enne serveerimits lase koogil täielikult jahtuda ja hoia külmas. Kuna kook on väga maitsev ka järgnevatel päevadel, võibki koogi juba päev varem valmis teha. Kõige rohkem maitseb see kook mulle apelsinimoosiga.

Allikas: "Magus kiusatus", Silja Luide ja Marju Randmer

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar