28 jaanuar 2013

Maisijahu ja hapukoorega pannkoogid

Pühapäevahommikused pannkoogid tekitavad nostalgiat väga paljudes meist. Kellele meenuvad mälestused emaga, kellele vanaemaga. Nagu olekski pannkoogid eestlaste traditsioon. Nii lihtne, nii armas ja nii maitsev. Seda viimast annab muidugi seinast seina tuunida ja erinevaid maitseversioone välja mõelda.
Tavaliselt teen hästi õhukesi ülepannikooke, nüüd aga tuli soov väikeste ja paksude järele. Otsustasin kasutada hapukoort ja maisijahu. Viimane annab koogile mõnusat magusust ja veidi teralisemat tekstuuri.
Ja siis veel lisaks teine idee. Kuna läksin kogusega veidi liiale ja koogikesi jäi päris palju järgi, tegin järgmine päev nendest sellise mõnusa suupiste, et laotasin koogid ahjuplaadile, panin peale jämeda viilu Camembert juustu, raputasin natuke mandlilaaste ja pistsin ahju kuniks juust oli sulanud. Võtsin välja, panin igale koogile teelusikatäie apelsinimoosi ja mõned tilgad balsamicokreemi. Vot see oli alles maitsev!


3 muna
5 sl pruuni suhkrut
500 g 10% hapukoort
1 tl soodat
200-300 g maisijahu (Veski Mati)
0.5 tl soola

Valmistamine:
Klopi munad suhkruga lahti kuni suhkur on ilusti lahustunud. Lisa hapukoor, sega ühtlaseks. Lisa maisijahu jao kaupa ja sooda ning sool, sega ja jätka maisijahu lisamist kuni saad parajalt paksu taigna, mida on hea supilusikaga tõsta, aga mis poleks enam nii vedel, et voolab ise üle lusika ääre.
Tõsta supilusikaga õlitatud pannile väiksed koogid ja küpseta mõlemalt poolt kuni saad ilusad pruunikad koogikesed. Küpsetama tuleks hakata kohe, kui tainas valmis, et sooda oma kergitamist omavaid mõjusid ei jõuaks kaotama hakata.
Naudi meelepärase moosi, šokolaadikreemi, mee või muu maitsva koogikattega.


1 kommentaar: