29 mai 2013

Kevadine ja ilus roosa rabarbrimorss

Tegelikult võib rabarbrimorssi teha täitsa tunde järgi. Väga täpset retsepti ei olegi. Oluline on, et leiaksid võimalikult punase koorega rabarberid, siis tuleb morss ilus õrnroosa.
Mina tegin nii, et hakkisin koorimata rabarberi varred umbes 3 cm pikkusteks juppideks, panin tükid koos veega potti ja kuumutasin kõrgel kuumusel kuni vesi hakkas keema. Siis alandasin kuumuse miinimumini ja keetsin praokil kaane all 1 tund. Kurnasin kõigepealt mahla ära ja siis segasin hulka suhkru ja jahutasin.

Koguste osas võib panna umbes nii, et 3 liitri vee kohta 500 g rabarberit ja 0.5 dl suhkrut. Aga midagi ei juhtu, kui kogused on ka veidi erinevad. Suhkru kogust vaata ka ise, kas soovid hapukamat või magusamat jooki. Vähem suhkurt on muidugi tervislikum:)

Kuumal suvepäeval on selline jook mõnusalt värskendav.
Ahjaa, kurnamise ajal vaata, et sõela all oleks kindlasti teine anum, kuhu mahl jookseks. Tõenäoliselt oli see lihtsalt minu hetkeline hajameelsus, aga äkki kulub väike hoiatus mõnele teiselegi ära:) Nimelt juhtus mul nii, et hakkasin kurnama just nagu muidu keedetud toitu - panin sõela kraanikausi põhja ja muudkui aga valasin, sisseharjunud liigutus. Õnneks sain päris kiiresti aru, et sel juhul on just keeduvedelik see osa, mis alles peab jääma:) 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar