29 oktoober 2013

Suitsukanasalat kreekapähklikastmes

Siin on üks kreekapähkline kanasalat, millele lisavad põnevust ananass ja rosin. Ühelt poolt nii lihtne, samas põnev kooslus kombineerides magusat ja soolast. Idee peaks olema pärit Armeenia rahvusköögist. Magusust võid reguleerida rosinate kogusega - pane vähem rosinaid, kui soovid veidi mahedamat maitset, samas mulle sellistes proportsioonides kõik väga meeldis.

150 g rosinaid
200 g suitsutatud kanakoiba (2 tk)
340 g konserveeritud ja tükeldatud ananassi
70 g kreeka pähkleid
2 dl hapukoort
2 dl lahjat majoneesi
soola, pipart

Valmistamine:
Pane rosinad umbes 20 minutiks sooja vette likku.
Rebi kanalihast väikesed ebaühtlased tükid.
Jahvata köögikombainiga kreeka pähklitest peen jahu, sega hapukoore ja majoneesiga ühtlaseks ning maitsesta vähese soola ja pipraga.
Sega nõrutatud rosinad, rebitud kana, ananass ja kaste kokku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar