13 juuni 2015

Värske salat pikalt küpsenud pardilihaga

See lihtne salat sai kiiresti meie pere lemmikuks ja vahepeal sai seda valmistatud lausa mitu korda nädalas, sest iga kord, kui külalised käisid, ei suutnud ka nemad seda kiitmata jätta.
Parti tuleb küll ahjus päris mitu tundi küpsetada, aga kui see on tehtud ja selle saab ka näiteks juba päev varem valmis teha, siis ülejäänud salati kokkupanek käib juba päris kähku.
Wakame salatit on värskena poodidest raske leida, aga Stockmani sügavkülmas on saada kahe erineva suurusega pakis ja see üles sulatatuna maitses väga hästi.



200 g rohelise salati segu
suur peotäis ruccola lehti
4 küpset avokaadot
2-3 magusat paprikat (piklikud ja peenikesed)
200 g wakame salatit
4 pardi koiba
soola ja pipart
3-4 küüslauguküünt
4-5 loorberilehte
sidrunimahla

Valmistamine (6-le)
Määri pardi koivad soola, pipra ja purustaud küüslauguga kokku, pusita peale loorberilehed ja jäta üleöö või mõneks tunniks külmkappi kile alla maitsestuma.
Kuumuta ahi 160 kraadini, lao koivad vormi ja küpseta kaane all umbes 3 tundi. Mina tegin ahjupannile kaane fooliumist. Siis püsib kõik niiskus ilusti alles ja koivad tulevad mõnusalt mahlased. Vahepeal torkida ega külge keerata pole vaja. Lase koibadel jahtuda ja rebi liha kontidelt lahti.
Laota taldrikutesse või serveerimialusele värske salat ja ruccola, sinna peale tükeldatud avokaadod, viilutatud paprikad, wakame salat ja kõige peale pardiliha.
Kastmeks nirista peale liha küpsetamisest saadud rasva, kuhu on veidi sidrunimahla sisse segatud. Pardirasva asemel võid kasutada ka oliivõli.
Ja ongi valmis!

Allikas: Aet Trisberg

2 kommentaari: